Jazyk
zvětšit písmo
textová verze
verze pro slabozraké

Režimová opatření a testování v úvodu školního roku

Událost
Datum konání:
30.8. až 30.9.2021
Čas konání:
Celý den
Místo:
škola
Třídy:
Celá škola
Přihláška:
Ne
Podrobnosti

Vážení rodiče,

1. září nás čeká začátek školního roku, který bude alespoň zpočátku, probíhat s jistými omezeními kvůli pandemii.

Zde je stručný popis toho, čeho se tato omezení dotknou v souvislosti s docházkou Vašich dětí do školy.

1) Testování: Testování je plánováno zatím na 1., 6. a 9. září o dalších termínech se rozhodne podle aktuální epidemiologické situace. Testování se týká všech žáků s výjimkou těch, kteří jsou 14 dní po poslední dávce očkování, nebo prodělali nemoc covid-19 a od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní nebo doloží negativní výsledek testu provedeného v odběrovém místě.

Pokud se žák testování nepodrobí, musí mít zakryté dýchací cesty po celou dobu přítomnosti ve škole a vztahují se na něj další režimová opatření jako zákaz zpěvu, zákaz cvičení ve vnitřních prostorách, v době konzumace jídla a nápojů musí mít od ostatních rozestup 1,5 m.

Testování bude provedeno testem - Genrui Antigen test kit, Colloidal Gold https://www.youtube.com/watch?v=l53vyC8Otlw . Testování vlastním přineseným testem je možné pod dohledem pedagogického pracovníka. Tento test musí patřit mezi státem schválené tety.

2) Ochrana dýchacích cest: Zakryté dýchací cesty musí mít ve škole všichni ve společných prostorách. Dále pak účastníci tzv. ranní a večerní družiny, kde dochází k většímu setkávání žáků z různých tříd.

Ve třídách při výuce roušky nemusí být nasazeny.

3) Obědy: Stejně jako v loňském roce budou chodit třídy a oddělení školní družiny na oběd podle přesně stanoveného harmonogramu, tedy i z některých vyučovacích hodin.  

 

Nadále platí, že osobám (žákům, zaměstnancům školy a návštěvám), které vykazují příznaky respiračního onemocnění, je zakázán vstup do školy.  

 

Michal Voldřich

ředitel školy

Zpět