Jazyk
zvětšit písmo
textová verze
verze pro slabozraké
Nacházíte se na stránce:školaProjekt edison

Projekt EDISON

Událost
Datum konání:
27.5. až 31.5.2019
Čas konání:
08:00 až 13:30
Místo:
škola
Třídy:
Celá škola
Přihláška:
Ne
Podrobnosti

Organizace

1) Letos přijede 7 vysokoškolských studentů (stážistů), kteří budou chodit do tříd samostatně. Země původu stážistů: Gruzie, Čína, Kanada, USA, Kazachstán, Tunisko, Hongkong.

Představení studentů je možné vidět na https://drive.google.com/drive/folders/1CZTzlxqLdBdb4qb40oGscRfBTJrwIizg 

2) Celá akce začne v pondělí 27. 5. v průběhu 2. vyučovací hodiny hod. srazem v malé tělocvičně, kde se studenti představí žákům a bude následovat program podle rozvrhu.

0.-4. ročník přijde do tělocvičny v 9:00 h., 5. – 9. v 9:25 h.

3) Rozvrh je postaven tak, že každá třída bude mít v průběhu týdne 4 – 6 vyučovacích hodin ve třídě stážisty. V případě zájmu lze dohodnout drobné změny (přidání ubrání hodin).

4) Stážisté si připraví program vždy na 45 minut.

5) Země původu stážistů je uvedena v rozvrhu.

6) Na pátek 31. 5. je naplánována tradiční GLOBAL VILLAGE, při níž budou mít studenti své stánky v malé tělocvičně. Dostavit se tam můžete kdykoliv v čase plánovaném pro Vaši třídu, nemusí to být nutně na začátek hodiny. Počítejte s asi půl hodinou strávenou v tělocvičně. Druhostupňoví učitelé půjdou se třídou, kterou aktuálně učí.        

 

 

Projekt EDISON organizuje mezinárodní studentská organizace AIESEC. Skupina 6 - 8 vysokoškolských studentů (praktikantů) z různých zemí světa přijíždí do České republiky a stráví 1 týden na naší škole. Praktikanti jsou zodpovědní a vzdělaní lidé, kteří si připravují prezentace o své zemi, vedou v anglickém jazyce diskuze se žáky na různá témata, hrají hry atd. Tímto způsobem představují sociální, ekonomickou, politickou a také kulturní situaci své země. Žáci tak mají možnost srovnání zemí s ČR a mohou i mezi sebou uvažovat, zda by mohli v budoucnu přispět ke změně ve smyslu nabytých zkušeností.

Přílohy:
EDISON rozvrh 2019.xlsx
.xlsx
111 kB
Zpět