Jazyk
zvětšit písmo
textová verze
verze pro slabozraké

Odlišnosti v organizačním řádu školy od běžného stavu ve školním roce 2020/2021

Událost
Datum konání:
24.8. až 30.6.2021
Čas konání:
Celý den
Místo:
škola
Třídy:
Celá škola
Přihláška:
Ne
Podrobnosti

Vážení rodiče,

vzhledem k přetrvávající složité epidemiologické situaci a opatřením MZ musíme přikročit se zahájením nového školního roku k některým omezujícím opatřením, která jednak vycházejí z tzv. "manuálu" MŠMT jednak z místních podmínek naší školy.

Níže uvádíme odlišnosti od běžného provozu. Je však možné, že se tato pravidla budou měnit. Pokud k tomu dojde, dáme Vám vědět prostřednictvím našich internetových stránek a elektronických žákovských knížek.

 

Je nezbytně nutné, aby do školy nevstupovaly děti s příznaky respiračních onemocnění. Tento bod, prosím, za všech okolností dodržujte. Pokud bychom zjistili, že se ve škole vyskytuje žák, který jeví známky onemocnění, nebo se u něho projeví v průběhu vyučování, jsme povinni Vám zavolat a Vy jste povinni dítě neprodleně vyzvednout. 

 

V případě, že bude dítě jevit známky onemocnění, jsou rodiče povinni kontaktovat praktického lékaře, který jim sdělí další postup. Dítě, které nebylo ve škole přítomno z důvodu nemoci, může vstoupit do školy až v momentě, kdy donese potvrzení od lékaře o tom, že je zdravé nebo jeho zákonný zástupce napíše čestné prohlášení, že podle ošetřujícího lékaře není dítě infekční. 

 

Pokud se u dítěte projevují příznaky respiračního onemocnění z jiného důvodu např. alergie, musí rodiče tuto skutečnost doložit lékařským potvrzením.

 

Vstup do školy bude umožněn jak přes šatny, tak okolo vrátnice. Žáci si tudíž nemusí věci, ani obuv, ukládat do šatnových skříněk. Vstup do školy bude možný již v 7:30 h.

 

Doporučujeme rodičům zvážit účast dětí v ranní (6:30 – 7:30) a večerní družině (16:00 – 17:30 h.), kde se budou setkávat děti z mnoha tříd. Oddělení školní družiny v běžném provozu se skládají ze 2 – 3 tříd. Obdobně necháváme na zvážení rodičů účast na kroužcích, které se konají v budově naší školy. Všechny kroužky budou pouze pro žáky naší školy, ale budou se v nich potkávat děti z různých tříd.

 

Přestávky budou děti trávit ve třídách s výjimkou návštěvy WC a občasných přesunů do tělocvičen, jazykových učeben a učebny PC.

 

Některé třídy budou v jednotlivých dnech chodit do školní jídelny dle rozpisu 10 minut před koncem vyučovací hodiny s učitelem aktuálního předmětu. Rozpis se dozvíte od třídního učitele na 1. třídních schůzkách.

 

Izolace žáků, kteří budou po vstupu do školy jevit známky onemocnění, bude probíhat v přízemí.

 

Roušky budou děti ve škole nosit ve společných prostorách, při ranní a večerní družině a při kroužcích, které nemají povahu sportovních aktivit.

Z výše uvedených důvodů, žádáme rodiče, aby své děti vybavili do školy dvěma rouškami a sáčkem k jejich odkládání. 

 

Akce konané mimo školu budou do značné míry omezeny. Škola nebude pořádat zejména ty akce, na které je nutný přejezd veřejnou dopravou a takové, kde by se ve vnitřních prostorách potkávali žáci z více škol.

 

Všechny osoby přítomné ve škole musí dbát na pravidelnou dezinfekci rukou při příchodu do budovy a v průběhu dne.

 

Doporučujeme vybavit děti vlastními jednorázovými hygienickými potřebami (papírové kapesníky a utěrky)

 

Vstup rodičů do budovy školy bude omezen na zvlášť naléhavé případy. Pohyb ve společných prostorách je i v tomto případě možný pouze se zakrytým obličejem.

 

Výuku on-line bude škola organizovat v momentě, kdy počet žáků v karanténě překročí polovinu počtu žáků z dané třídy.

 

 

V Praze dne 26. 8. 2020

 

 

Michal Voldřich

ředitel školy

Zpět