Jazyk
zvětšit písmo
textová verze
verze pro slabozraké

Mezinárodní soutěž Accelium Olympics - 6. místo v celosvětové soutěži

Událost
Datum konání:
30.6. až 30.9.2020
Čas konání:
Celý den
Třídy:
Celá škola
Přihláška:
Ne
Podrobnosti

Rádi bychom pogratulovali žákům první a druhé třídy naší základní školy, kteří se v mezinárodní soutěži  Accelium Olympics umístili v konkurenci 107 škol z celého světa na úžasném 6. místě (kompletní pořadí je zde: https://www.accelium.com/copy-of-accelium-edu-4 )

V příloze jsou fotky z pondělního předávání cen.

Mezinárodní soutěž Accelium Olympics je součástí širší výukové  koncepce Accelium School. Organizátorem této soutěže je Izrael a tuto vzdělávací metodiku přijalo více než 30 zemí světa.

 Principem metodiky je učení na bázi logických a strategických her, jejichž myšlenkové koncepty pak děti využijí v běžné praxi. Většina her je tvořena odborníky na šachovou teorii a teorii her. Žáci se seznamují s analytickými nástroji, které pak použijí při řešení problémů. Užití těchto nástrojů pak dětem umožňuje větší rozhodnost, efektivitu a odolnost.

Letos byla tato soutěž poprvé pořádána digitálně, na rozdíl od předchozích ročníků, kde se pracovalo na bázi deskových her. Žáci základních škol od 1.- 8. ročníku soutěžili ve 4 kategoriích. Každá škola mohla přihlásit libovolný počet soutěžících, výsledek byl počítán pro celou školu přepočtem na žáka. Každá kategorie měla uzpůsobenou skladbu her a žáci měli v daném období odehrát 20 výzev ve 3 hrách. Výzvy mohly být opakovány tak, aby se dosáhlo co nejlepšího  možného výsledku.

Naši žáci se zapojili do soutěže na výzvu maminky žáků prvního a druhého ročníku, která se podílí na přípravě metodiky této  soutěže v ČR, maminka  rovněž žáky a učitele podporovala v přípravě i samotné soutěži. Za naši školu soutěž dokončilo 10 žáků.  6. místo dokazuje jejich odhodlání a pečlivou práci, která je odměněna skvělým umístěním v obrovské konkurenci.  Ještě jednou děkujeme všem zúčastněným. Velmi si této práce a báječného umístění vážíme.

 

Mezinárodní soutěž Accelium Olympics - 6. místo v celosvětové soutěži
Mezinárodní soutěž Accelium Olympics - 6. místo v celosvětové soutěži
Mezinárodní soutěž Accelium Olympics - 6. místo v celosvětové soutěži
Zpět