Jazyk
zvětšit písmo
textová verze
verze pro slabozraké

Dopis rodičům - aktuální informace

Událost
Datum konání:
30.3. až 30.4.2020
Čas konání:
Celý den
Třídy:
Celá škola
Přihláška:
Ne
Podrobnosti

Vážení rodiče,

za tři týdny výuky na dálku se nám vzájemně podařilo nastavit relativně funkční model předávání informací v obou směrech, jak na centrální úrovni přes Bakaláře, tak v jednotlivých třídách s třídními učiteli.

Jsme si však vědomi i toho, že stávající systém má své nedostatky, na jejichž eliminaci neustále pracujeme. Prosíme, buďte trpěliví.

Celou situaci komplikuje i to, že společnosti, které on-line výuku umožňují a nabízejí zjednodušení práce (napřed. Google, Bakaláři) jsou momentálně zavalené náporem požadavků a nestačí je vyřizovat v běžných termínech. Jsme s nimi v kontaktu, požadavky zadáváme a upřesňujeme, ale jejich rychlé  řešení už bohužel není v naši kompetenci.

 

Nároky na domácí přípravu se snažíme klást přiměřené. Někteří z Vás jsou s mírou spokojení, některým se zdá práce mnoho, jiným málo. V této souvislosti bych Vás chtěl požádat, abyste co největší díl zodpovědnosti přenesli od 4. – 5. ročníku na své děti. K tomu může Vašemu dítěti stačit jeho osobní e-mailová adresa a schopnost jejím prostřednictvím komunikovat s učitelem, to znamená odepisovat a přikládat soubory s vypracovanými úlohami nebo zvládnutí stejných úkonů v prostředí programu Bakaláři. Menší děti Vaši podporu a pomoc potřebují ve velké míře.

V tuto chvíli nevíme, kdy se vrátíme do školy, takže se musíme snažit pokračovat v novém způsobu výuky s nezměněnou intenzitou a co nejefektivněji.

Děkujeme Vám za všechny podněty a připomínky k výuce a za Vaši soustavnou práci s dětmi.

 

Za ZŠ Sázavská

Michal Voldřich

Zpět